Vi tilbyder

Godt håndbrygget øl

Tom B.

En rigtig „terrasseøl“. Bør nydes iskold.
Frisk, lys maltsmag med en svag bitterhed fra humlen, der lægger sig på tungen.
Karamel kan anes.
En dejlig „partner“ til frokosten.
Eller blot som et skønt indslag til terrassehyggen.
Halmgul til gylden. Jævn til kraftig skum.
Klar til let tåget.

Image
Motorskibet Tom B. gik ned nær ved Oksø, udenfor Kristiansand 22. august 1958. Hun sejlede direkte ind i en klippevæg under meget dårligt vejr. Besætningen blev bjerget og ingen kom til skade. Vraget ligger nu på 20 meter vand
Image
6. oktober 1941 lå det engelske fragtskib Thistlegorm for anker ud for koralrevet Sha’b Ali i Rødehavet. Her blev skibet opdaget af tyske jagerfly der bombede skibet med stor præcision. Thistlegorm står ret op og ned på bunden på 28 m dybde. Skibet blev genfundet i 1956 af den berømte dykker og eventyrer Jacques Cousteau.
Lasten bestod bl.a. af rifler, motorcykler, lastbiler og granater, som ligger der endnu.

Thistlegorm

MED EKSTRA TILSKUD AF HUMLE
Mixet stilart af Belgisk Blonde Ale, og mild amerikansk IPA.
Frisk, let sødme, frugtnoter, tydelig maltsmag, og en tilpas eftersmag af humle, der får øllet til at „ligne“ en mild IPA.
Perfekt til frokostbordet.
Lys ravfarvet til kobberfarvet. Kraftig skum.
Klar til let tåget.

Defence

DOPPELBOCK BRYGGET SOM EN ALE
En Bock er oprindelig en undergæret øl, der stammer fra Tyskland.
Her er den overgæret, og har „lånt“ lidt porter-stil.
Middel i maltsmagen og humlen er meget svag.
Sødme fra Muscovadosukker.
Nødder, karamel og lakrids kan anes.
Skøn til steak og ost.
Mørk kobberfarvet til mørk rødbrun.
Kraftig skum. Klar.

Image
Juleaftensmorgen 1811 strandede engelske linjeskib HMS Defence med 560 mand ud for Thorsminde. Skibet kunne ikke klare sig i det barske og nådesløse Vesterhav. 6 mand menes at have overlevet forliset.
Julemorgen strander også linjeskibet HMS Sct. George, hvor omkring 850 mand omkommer.
Image
10. december 1944 er det tyske dampskib SS Gudrun på vej fra Tyskland til Norge med cement og ammunition. Hun går i læ i Flekkefjord, hvor hun angribes af 17 engelske Mosquito-fly. Skibet gennemhulles og begynder hurtigt at synke. Det lykkes tyskerne at sætte skibet på grund, men overbygningen brænder og agterbygningen er under vand. Gudrun ligger i dag på cirka 30 m vand.

Gudrun

INSPIRERET AF BELGISKE KLOSTERBRYGGERIER
Mixet stilart af Belgisk Double og Brown Ale.
Go‘ sødme fra Muscovadosukker.
Svag, men tilpas smag og bitterhed fra malten.
Malten „hænger ved“ i eftersmagen.
Perfekt til desserten.
Kobberfarvet til mørk rødbrun. Kraftig skum. Kraftig kulsyre.
Klar til medium tåget.

Mosel

EN "LÆKKERBID" TIL AFTENKAFFEN ELLER OSTEN
Denne porter er kraftig i maltsmagen og humlen er stort set fraværende.
Smager af ristet kaffe med godt modspil af sødmen i øllet.
Du finder også smag af chokolade og kandis, samt et hint af lakrids.
Et godt supplement til en steak.
Mørkebrun til sort. Kraftig skum.
Klar til let tåget.

Image
15. oktober 1944 bliver Mosel beordret til at eskortere et tankskib fra Kristiansand til Arendal i Norge. Samtidig letter i alt 44 fly fra Skotland for at angribe mål mellem Danmark og Norge. Om eftermiddagen bliver skibet opdaget af flyene. Mosel bliver stærkt beskadiget af flyenes 20 mm granater. Kl. 15.37 står Mosel i flammer.
Kl. 15.40 forsvinder Mosel i dybet. 21 personer omkommer ved angrebet.
Image
Tyske Seattle er på vej hjem fra USA, og er 9. april 1940 tidlig morgen på vej ud fra Kristiansand i Norge. Kaptajnen tror han ser engelske fartøjer, der faktisk er tyske. Nordmændene ser de tyske fartøjer og åbner ild. Tyskerne besvarer ilden, og Seattle bliver fanget i krydsild mellem de norske kanoner og tyske krigsskibe. Seattle bryder i brand, og snart må alle mand gå i redningsbådene.
Skibet brænder frem til 13. april, hvor den synker.

Seattle

EN KRAFTIG BOCKTYPE
Her er der taget udgangspunkt i den tyske dobbelbock.
Kraftig og sødlig øl, dog ikke vammel.
Noter af frugt og chokolade. Svag humlesmag og bitterhed.
Fungerer godt sammen med kraftige oste.
Kobberfarvet til mørk rødbrun.
Kraftig skum. Klar.

Frankenwald

LYS OG KRAFTIG BELGIER A LA TRIPEL
En Tripel er en rigtig „munke-øl“.
Svag til middel, sødlig maltsmag med karakter af karamel og brød.
Meget mild humlesmag og bitterhed.
Varmende alkohol.
Fantastisk til stærk krydret mad.
Halmgul til ravfarvet. Jævn til kraftig skum.
Let tåget.

Image
Ved 18-tiden 6. januar 1940, nærmer det tyske dampskib Frankenwald sig det snævre Steinsund i Norge, nord for Bergen. Pludselig dukker et mindre fartøj op, med direkte kurs md Frankenwald. Strømmen er stærk, og Frankenwald går på grund i forsøget på at undvige. Skibet synker hurtigt, men al mandskab reddes af tilkomne fiskerbåde, efter udsendt SOS.
Image
Juleaftensmorgen 1811 strandede det engelske linjeskib HMS Sct. George med 865 mand ud for Thorsminde. Skibet var i forvejen skadet, og kunne ikke klare sig i det barske og nådesløse Vesterhav. 12 mand menes at have overlevet forliset.
Julemorgen strander også linjeskibet HMS Defence, hvor omkring 550 mand omkommer.

Sct. George

ET STÆRKT BELGISK "KLOSTERBRYG"
Denne ale er kraftig i maltsmagen og humlen er svag.
Smager af nødder, lakrids og karamel.
Lækker varme i kraft af den høje alkohol.
Et perfekt match til oksekød fra grillen.
Mørk kobberfarvet til mørk rødbrun.
Kraftig skum. Klar.

Natdyk

STOUT TYPE
En dejlig mørk og kraftig stout-type med en kraftig maltaroma og tydelig karakter af karamel, kiks, chokolade og kaffe.
Næsten ingen humle.
Denne øl gør sig godt til kraftige oste, eller „tung“ mad som en steak eller svinekæber.
Egner sig fint til at braisere f.eks. svinekæberne.
Gør sig også godt til is-desserten.

Image
Mørket har sænket sig over Rødehavet. Jeg har monteret al dykkergrejet, og checket at begge mine lygter virker som de skal. Det er en fantastisk oplevelse at se, det liv, der er i havet om natten. Dragefisk leger med min lyskegle.
En 2 m lang muræne med 2 sæt tænder, passerer tæt forbi min dykkermaske, så alt er kortvarigt helt sort.
HUUUH!
Image
Bundtid regnes fra det tidspunkt, hvor dykkeren forlader overfladen, og indtil det tidspunkt hvor dykkeren påbegynder sin opstigning. Hvis det tager 2 minutter, at nå en given dybde, og dykkeren befinder sig på den givne dybde i 5 minutter, før  opstigning skal påbegyndes, så er den samlede bundtid altså 7 minutter.
Bundtid bruges bl.a. til at beregne hvor meget nitrogen der er optaget i kroppen.

Bundtid

VIENNA TYPE
Her er der skelet til den tyske Vienna Lager.
Balanceret sødme og bitterhed fra malten.
Malten "hænger" ved i eftersmagen.
Kan ledsages af et godt dansk frokostbord.

Deco

ALTBIER TYPE
Her er der skelet kraftigt til den tyske Altbier.
Svag maltaroma. Middel maltsmag og karakter af brød og karamel.
Kan ledsages af et godt dansk frokostbord.

Image
Deco, eller dekompression er en betegnelse for den proces, hvorved en dykkers omgivende tryk reduceres. Dette sker typisk gennem opstigning fra en given dybde, eller i et trykkammer. Herved reduceres den mængde af nitrogen der er ophobet i
kroppen, hvis der er dykket dybt.
Dekompression foretages for at undgå dykkersyge.

Følg os på